Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
XP katkılarınızın ödülü, hatalarınızın eleştirisidir.

Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yeni büyüler  (Okunma Sayısı 5378 defa)
Razalus
Axis the Stormguard
Lord
Grand Master
**

XP: 540

Shinigami Sama says eh?

« : 17 Ekim, 2006 - 19:43 »

Bu kısımda aklınıza gelen ilginç ancak kullanılabilir büyüleri yaratıp tartışalım daha sonra yeterince büyü ortaya çıkınca ayrı bir D20 için ekstra büyüler listesi çıkarılabilir. (ve listedekilerle yetinmek istemeyenler için güzel bir kaynak olur)

İlk büyü benden (beğenmediğiniz yada dengesiz buldugunuz özellikleri söyleyin tartışalım)

Barrier Circle
Seviye: 5 (wizard 5 / sorcerer 5 / bard 4)
Yapılış süresi: 1 aksiyon
Mevzil: kişisel
Gerekenler: Söz(verbal) , Materyal (ufak ve düzgün kesilmiş bir cam parçası) , Hareket(somatik)
Etki süresi: 1 tam turn

İçerik: Bariyer Çemberi yapan büyücü etrafında her türlü hasarı absorbe eden bir küre oluşturur. Küre büyücünün lvl'ı x5 hasar alana yada 1 tam tur geçtikten sonra ortadan kaybolur. Büyücü alan içindeyken kendi isteği dahil kimse kürenin duavrlarından geçemez bu yüzden büyücü dışarıya etki etmek için küreyi kaldırmak zorundadır (büyücü istediği anda küreyi kaldırabilir). Bariyer Çemberi büyülü silahlardan hasar aldıgında Silahın +bonusu kadar kat ekstra hasar alır. Kürenin canı bitince küre yokolur ve küreyi yokeden saldırı büyücüye zarar vermeden sona erer.

Mesela lvl11 bir büyücünün kalkanı ilk 55 hasarı absorbe edebilir. Eğer bir barbar +2 bir balta ile saldırırsa barbar'ın hasar için 10 atması durumunda vereceği hasar 10*2(+2 silah) 20 olarak geçer
« Son Düzenleme: 17 Ekim, 2006 - 22:48 Gönderen: raistlin » Logged

Candalf The Punk
Commoner
*

XP: -7

www.frptr.org

« Yanıtla #1 : 17 Ekim, 2006 - 21:24 »

cin çarpması  olsa güzel olurdu..

akşama imamlar ve cinci hocalar hakkında bi büyü listesi yapıcam zamanında yapmıştık aklımda kalnları aktarıcam =)

Razalus
Axis the Stormguard
Lord
Grand Master
**

Shinigami Sama says eh?

« Yanıtla #2 : 24 Ekim, 2006 - 21:37 »

cin çarpması  olsa güzel olurdu..

puhahaha  Cheesy

İlk büyüye ittiraz olmadıgına göre yeni bir büyü uyduruyorum  Wink

Emerald Typhoon: (zümrüt tayfun)
seviye: 2 (wizard 2 / sorcerer 2 / air 2)
Gerekenler: Söz , Hareket
etki alanı: 10ft*LvL hat(line) (maksimum mevzil 100ft)
etki süresi: anında
Save: Refleks (yarım hasar) / Balance (none)

İçerik: Zümrüt tayfun büyüsü büyücünün elinden önüne doğru hızlı bir hava akımı yaratır. Bu hava akımı okdr serttir ki bu hava akımına maruz kalanlar ufak çaplı bir sürü kesiğe kavuşur. Büyüye maruz kalanlar 1d6*LVL (maksimum 5d6) hasar alırlar. Refleks savini tutturmak gelen hasarı yarılarken , tutturulamaması halinde 2 bir balance save'i (yada kuvvet save'i) gerekir bu karakterin dengesini koruyup koruyamayacağını belirtmek içindir. Büyü ufak kesikler yarattığından damage reduction'ı +1 ve +1den büyük olan karakterler bu büyüden hasar almazlar (ama refleks savelerini atmaları hala gerekmektedir.)
« Son Düzenleme: 24 Ekim, 2006 - 21:39 Gönderen: Razalu5 » Logged

Raistlin
Raistlin
Majesty
Chosen One

XP: 1031

Tek Emre Efendi

« Yanıtla #3 : 24 Ekim, 2006 - 21:48 »

oyuna renk gelmesi açısından bu büyü yapmak için 200 gp değerinde bir zümrüte sahip olsak, ve büyü yapıldığı anda bu zümrüt taneciklere ayrılıp düşmanın üzerine doğru harekete geçse ve bu yüzden kesikler oluşsa? Ve bu 2.ci bir saving throw için şöyle bir sebebe ne dersiniz?

balance yerine oyuncu acıdan 1d4 round stun olmamak için fortitude saving throw atsın Wink

Ayrıca bu ve onceki büyü hangi büyü okullarına ait olsun? o da onemli bir ayrıntı... Wink

Kılıç ateşten geçmelidir. Yoksa kırılır...

-Ruh Döveni-
Razalus
Axis the Stormguard
Lord
Grand Master
**

Shinigami Sama says eh?

« Yanıtla #4 : 24 Ekim, 2006 - 23:54 »

Emerald Typhoon: (zümrüt tayfun)
seviye: 2 (wizard 2 / sorcerer 2 / air 2)
Gerekenler: Söz , Hareket , Materyal (zümrüt)
etki alanı: 10ft*LvL hat(line) (maksimum mevzil 100ft)
etki süresi: anında
Save: Refleks (yarım hasar) / Fortitude (none)

İçerik: Zümrüt tayfun büyüsü, büyücünün elinden önüne doğru yeşil renkli hızlı bir hava akımı yaratır. Bu hava akımı o kadar serttir ki, bu hava akımına büyünün etki alanı dahilinde maruz kalan yaratıkların bedeninde ufak çaplı bir dizi kesik ve yara izleri oluşur. Büyüye maruz kalan yaratıklar 1d6/per Level (maksimum 5d6) hasar alırlar. Reflex Saving Throw'u tutturmak hedefin/hedeflerin alıcağı hasarı yarılarken , tutturulamaması halinde hedefin 2. bir fortitude save'i tutturması gerekir. Bu; hedefin, bedeninde oluşan darbelerin ardından sarsılıp sarsılmayacağını belirlemek içindir (1d4 tur stun). Büyü ufak kesikler yarattığından;  +1 ve +1'den büyük damage reduction'a sahip yaratıklar bu büyüden hasar almazlar. Fakat halen Reflex Saving Throw'u tutturmaları gerekmektedir.

Tür olarak Evocation yada Conjuration uyar bence.
Bende biraz duzenledim begendinmi?
« Son Düzenleme: 25 Ekim, 2006 - 09:56 Gönderen: Razalu5 » Logged

Raistlin
Raistlin
Majesty
Chosen One

Tek Emre Efendi

« Yanıtla #5 : 25 Ekim, 2006 - 02:36 »

Wizards of the Coast'un Spell Creation Contest'ine sitemiz adına bu büyüler ile giriyorum. Büyüleri hemencene afilli hale getiriniz Wink operim sizi.

-Ruh Döveni-
ussiyiness
Evren
Chosen One

XP: 405

derbeder buçukluk, tövbekâr hırsız

« Yanıtla #6 : 25 Ekim, 2006 - 02:55 »

* Bence seviyesi biraz daha yüksek olmalı. Ben büyüler konusunda oldukça yetersiz görüyorum kendimi ama gözümde canlandırdığım zaman sanki daha yüksek seviyeyi hakeden bir büyüymüş gibime geldi, en az seviye 4 veya 5.
* Ayrıca büyücünün yanındaki zümrütten parçacıklar ayrılıp belirlenen doğrultuda ilerliyor, etki alanı dahilindeki yaratıklar etkileniyor denilmiş. Bence büyü, kaynağından çıktıktan sonra mesela ilk yaratığa, 2. yaratığa da zarar verir, ancak 3. yaratığa etki etmeyebilir, çünkü ilk 2 yaratığın vücudu parçalanan zümrüdün keskin parçalarını vücutlarına almalılar. Yani eğer parçalar baştaki yaratıkların vücudunu delip geçiyorlarsa daha büyük zararlar oluşabilir. (Toplam şu kadar hit dice'lık yaratık bu büyüden etkilenir gibi bir sınırlandırma konulabilir.)
* Stun süresi her yaratık için verileceği için daha kısa tutulabilir, 1d2 gibi.
* Maksimum menzil biraz kısılabilir. Karşınızda büyükçe bir ordu düşünün, sıra halinde askerler, şu durumda 10. seviye bir büyücü bu büyüyü tek sıra doğrultusunda yaparsa, her 5 ft'te bir adamdan hesaplarsak 20 kişi 5d6'şar zarar alır ki bu dengeyi bozabilecek bir rakam. Pratikte bu zümrüt parçacıkları en fazla ilk 5 askere zarar verebilmeliydi.
* Şu hit dice olayını açalım. Mesela maksimum toplam 7 hd'lik yaratığı, en az 1 yaratığı etkiler. Büyü kaynağından itibaren etki alanında zarar gören yaratıkların sırasıyla hit dice'ı ele alınır. Diyelim ki en baştaki 2hd, sonraki 1hd, 3. yaratık 3hd. Zarar gören 3. yaratıktan sonra toplam 2+1+3=6hd'lik yaratık zarar görmüştür. Büyünün maksimum zarar verebileceği yaratık hd'si 7 hd'ydi. Eğer 3. yaratıktan sonra zarar gören yaratığın hd'si 1'se, o da zararı alır, eğer 1'den fazlaysa o ve ondan sonraki hiçbir yaratık zarar almaz, çünkü maksimum toplam sınır olan 7hd aşılmıştır. Hit dice sınırı ard arda dizilmiş kuvvetli yaratıkların içinden zümrüt parçalarının geçmesini engeller ki bence mantıklı olan da budur)
* Ayrıca bence will save attırılabilir ki, kendimi şahsen öyle bir saldırının ortasında hissettim. Yaratık zümrüt parçası yağmur alanının içinde kaldıysa, zarar almazsa bile (bkz. hit dice sınırı), will save atar, tutturamazsa panikler. Fear'e karşı dayanıklı yaratıklar paniklemez.

Ya kusura bakmayın, böyle yazı üstünde fazla anlatamadım sanırım meramımı ancak düşüncelerimi elimden geldiğince kağıda dökebildim sanırım. Kağıda dökme konusunda elimden gelen budur.

Jhemm
cem//pokerface
Citizen
**

XP: 9

Zetsuboushita

« Yanıtla #7 : 25 Ekim, 2006 - 09:06 »

* Bence seviyesi biraz daha yüksek olmalı. Ben büyüler konusunda oldukça yetersiz görüyorum kendimi ama gözümde canlandırdığım zaman sanki daha yüksek seviyeyi hakeden bir büyüymüş gibime geldi, en az seviye 4 veya 5.
* Ayrıca büyücünün yanındaki zümrütten parçacıklar ayrılıp belirlenen doğrultuda ilerliyor, etki alanı dahilindeki yaratıklar etkileniyor denilmiş. Bence büyü, kaynağından çıktıktan sonra mesela ilk yaratığa, 2. yaratığa da zarar verir, ancak 3. yaratığa etki etmeyebilir, çünkü ilk 2 yaratığın vücudu parçalanan zümrüdün keskin parçalarını vücutlarına almalılar. Yani eğer parçalar baştaki yaratıkların vücudunu delip geçiyorlarsa daha büyük zararlar oluşabilir. (Toplam şu kadar hit dice'lık yaratık bu büyüden etkilenir gibi bir sınırlandırma konulabilir.)
* Stun süresi her yaratık için verileceği için daha kısa tutulabilir, 1d2 gibi.
* Maksimum menzil biraz kısılabilir. Karşınızda büyükçe bir ordu düşünün, sıra halinde askerler, şu durumda 10. seviye bir büyücü bu büyüyü tek sıra doğrultusunda yaparsa, her 5 ft'te bir adamdan hesaplarsak 20 kişi 5d6'şar zarar alır ki bu dengeyi bozabilecek bir rakam. Pratikte bu zümrüt parçacıkları en fazla ilk 5 askere zarar verebilmeliydi.
* Şu hit dice olayını açalım. Mesela maksimum toplam 7 hd'lik yaratığı, en az 1 yaratığı etkiler. Büyü kaynağından itibaren etki alanında zarar gören yaratıkların sırasıyla hit dice'ı ele alınır. Diyelim ki en baştaki 2hd, sonraki 1hd, 3. yaratık 3hd. Zarar gören 3. yaratıktan sonra toplam 2+1+3=6hd'lik yaratık zarar görmüştür. Büyünün maksimum zarar verebileceği yaratık hd'si 7 hd'ydi. Eğer 3. yaratıktan sonra zarar gören yaratığın hd'si 1'se, o da zararı alır, eğer 1'den fazlaysa o ve ondan sonraki hiçbir yaratık zarar almaz, çünkü maksimum toplam sınır olan 7hd aşılmıştır. Hit dice sınırı ard arda dizilmiş kuvvetli yaratıkların içinden zümrüt parçalarının geçmesini engeller ki bence mantıklı olan da budur)
* Ayrıca bence will save attırılabilir ki, kendimi şahsen öyle bir saldırının ortasında hissettim. Yaratık zümrüt parçası yağmur alanının içinde kaldıysa, zarar almazsa bile (bkz. hit dice sınırı), will save atar, tutturamazsa panikler. Fear'e karşı dayanıklı yaratıklar paniklemez.

Ya kusura bakmayın, böyle yazı üstünde fazla anlatamadım sanırım meramımı ancak düşüncelerimi elimden geldiğince kağıda dökebildim sanırım. Kağıda dökme konusunda elimden gelen budur.

---will save olayı bana biraz mantıksız geldi; yani o zaman diğer konik saldırılarda(cone of cold vs) da aynı şey olmalıydı...ama sanki stundan daha bi mantıklı 2. seviye bir büyü için...

--2. seviye bir büyü için 200 gp değerinde bir zümrüt biraz pahalı değil mi?? üstelik verdiği hasar da 200 gold vermeye değmez bence(yani ya hasar artmalı; ki bu levelini de artırır, ya da component fiyatı düşürülmeli)

---leveli yüksek olmalı demişsin de; sence de max 5d6 vuran bir büyü için level 4 ya da 5 biraz yüksek değil mi??

--eğer verdiği damage max 10d6 felan olsa, hem eşyanın fiyatının düşmesine gerek kalmaz, hem de leveli yükseltilebilir...
--hd olayı da çok matıklı aslında ama acaba size olarak düşünülse daha mı iyi olur? yani "önünde kendinden 1(ya da 2) size daha büyük birşey duranlar bu büyüden hasar almaz" gibi?? Smiley

People expecting the spanish inquisition and saying they hadn't expected the spanish  inquisition  but pretending to be surprised when they see the three red robed men of pope  has left me in despair
and also that long sentence has left me breathless
and my being left breathless has also left me in despair
people try to make themselves taller when they are depressed...
Razalus
Axis the Stormguard
Lord
Grand Master
**

Shinigami Sama says eh?

« Yanıtla #8 : 25 Ekim, 2006 - 10:07 »

bende bir iki lvl artmasından yanayım seviyesinin. Bunun için range'i 30ft gbi bir değere sabitleyip hasarını arttırmak gibi bir yol seçebiliriz. (etki alanını sabitleyerek maksimum etki olayını halletmiş oluruz (HD ayarı yerile). Açıkçası ben HD sınırına pek sıcak bakmıyorum çünkü hava akımı ufak kesikler açarak yoluna devam etmekte alandaki herkes eşit etkilenmeli(bence)

Large size ve üstü hattı bloklayan yaratıklara karsı ekstra bir hasar vermesi söz konusu olabilir. (hava akımı yoluna düz devam etmek için bir yol arar ve kesip geçeceğine kesmeye devam eder.) Ama büyünün ufak kesiklere yol açması damage reduction olayına karsı etki edememe durumuna devam etmesini sağlayabilir. Stun süresi eğer seviyeyi arttırırsak 1d4 olarak kalmaya devam eder.

şimdi düzenlemeyi hangi lvla göre tekrar ayarlıyalım onu düşünelim(lvl 2 de kalabilir gerçi ama o zaman zümrüdü unuturuz  :Smiley )

Jhemm
cem//pokerface
Citizen
**

Zetsuboushita

« Yanıtla #9 : 25 Ekim, 2006 - 10:46 »

fireball seviyesi(3)olabilir bence mesela ya da biraz daha güçlendirip 4 ya da 5 yapılabilir...
bence 4 iyidir; bir ateştopu vs'den güçlü, bir cone of cold vs'den de güçsüz....
tür olarak evocation daha güzel olur sanki... bir de ilk büyü abjuration galiba; onu da editleyiversek??Cheesy

People expecting the spanish inquisition and saying they hadn't expected the spanish  inquisition  but pretending to be surprised when they see the three red robed men of pope  has left me in despair
Raistlin
Raistlin
Majesty
Chosen One

Tek Emre Efendi

« Yanıtla #10 : 25 Ekim, 2006 - 13:13 »

Alıntı
--2. seviye bir büyü için 200 gp değerinde bir zümrüt biraz pahalı değil mi?? üstelik verdiği hasar da 200 gold vermeye değmez bence(yani ya hasar artmalı; ki bu levelini de artırır, ya da component fiyatı düşürülmeli)

1. level identify büyüsü için 100 gp degerinde bir inci gerekiyor bildiginiz gibi. Spell Damage'ı artırmak mantıklı olabilir bu da buyunun seviyesini artıracaktır. ben bi kitap kurcalıyım... bunun editlenmiş halini gonderirim size.

-Ruh Döveni-
Raistlin
Raistlin
Majesty
Chosen One

Tek Emre Efendi

« Yanıtla #11 : 30 Ekim, 2006 - 10:27 »

Bıçak 1d4 verir abim bence needle olsun, ve bir damla kendi kanı yetmeli... Olm büyücü zaten 2. seviyede 5-6 hp oluyor. Ben hayatta vermem 3 hp'mi bir adam indirmek için Smiley

-Ruh Döveni-
Jhemm
cem//pokerface
Citizen
**

Zetsuboushita

« Yanıtla #12 : 30 Ekim, 2006 - 19:11 »

ahah hakkaten elimi kanatıyım derken ölmesin bence büyü level 4 felan olsun Tongue
(ben orada blood oath gib bişi düşünmüştüm temelde aslında..yani benim çektiğim her acıyı ziyadesiyle düşmanım da çeksin vs gibi:P)
--------------------------------

hepmiz ortaklaşa yapalım demişken; bir başlangıç yapayım isterseniz; beğenmezseniz silip beğenmedük yazın Cheesy:D

---
text:

alev koridoru

büyücü, bir yol üzerinde alevlerle çevrelenmiş, içi boş bir alev koridoru oluşturur, alevler büyücünün seçtiği kişiler hariç(max sınır olabilir bu kişilerde mesela) geçmeye çalışan herkese (bilmemkaç d6 / lev bişii bişi) hasar verir...

buyru temelini yazayım, leveli ve gücü yüksek birşey düşündüm...geliştirmeyi de ustalara bırakıyorum ^_^ Grin

Raistlin
Raistlin
Majesty
Chosen One

Tek Emre Efendi

« Yanıtla #13 : 30 Ekim, 2006 - 19:27 »

Açıklama (Description):

Görünmez Ateş (Invisible fire)

Büyü yapıldığında görünmyen fakat hissedilebilen bir ateş çemberi oluşur. Çemberin mesafesi büyücünün kullanıcı level'ı x 10/per 3 lvl ft (Max 60 ft) kadardır. Görünmez Ateş 1d6/per 3lvl kadar etkilidir. Ateş çemberine yaklaşan yaratıklar Will Save zarı ile ateşi gorebilirler. Ateş çemberinin içinde geçen yaratıklar 1d6/per 3lvl Damage alırlar.

Böyle daha güzel bir başlangıc olmadımı?

-Ruh Döveni-
Jhemm
cem//pokerface
Citizen
**

Zetsuboushita

« Yanıtla #14 : 30 Ekim, 2006 - 20:00 »

hasarı fazla düşük olmamış mı?? d6/lev. (max sınır) koymak daha iyi olmaz mı?? bence ateşi yemeden önce görememeleri daha mantıklı olur.görünce bir will atsınlar Cheesy
ayrıca çemberin genişliğini(level sınırı çerçevesinde) büyücü belirlesin
bu arada çember büyücünün etrafında mı oluşuyor? yoksa belirlenen bir yerde mi?? paintte bi şekil çıkarsak güzel olur aslında Cheesy

çok şey mi istedim ne?? Tongue

Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: