Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
50 mesajdan fazla mesaj atan kullanıcılarımız XP sistemimizden faydalanabilirler.

Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Oyuncu ve karakter çakışması  (Okunma Sayısı 445 defa)
Türklider
Darkness
Adept

XP: 14

Kişisel

« Yanıtla #30 : 6 Şubat, 2010 - 00:48 »

Bi kere INT, CHA filan geçtim WIS belki oyun dışında olmadığında oynaması en zor stat, onu atlıyorsan statları tekrardan öğren derim. Çünkü WIS, nerede nasıl davranacağını bilmek, bilgece laflar etmek değil analiz kabiliyeti + farkındalık + olgusal öncelleme demek. Wisdomu (gerçek hayatta) düşük oyuncuya ipucu bile versen anlamadığı gibi oyununu yönlendirdiğini düşünüp atarlanabilir. INT ya da CHA hiç öyle değil. Zaten CHA dediğimiz dalga gerçek hayatta pratikle gelişen bişi. DM'in NPC üretme formülünü çözen bir adam her türlü istediğini almayı öğrenir. INT ise d&d'de bilgi bazlı olduğundan tek yapması gereken bir d20 alıp "bu konuda bilgim ne?" deyip atmak. Wisdomun yerini zar tutmuyor valla.

Yanlışsın.

Saygılarımla...

Buradayım.

NOT:Aksini belirtmediğim sürece FRP ile ilgili konuşmalarım D&D ile ilgilidir
Faith is purest when it is unquestioning
An open mind is a fortress with its gates unbarred and unguarded.
Derfel
Derfel De'Swaer
Baron
Master

XP: 163

Ultima Online, Hayat Offline!

« Yanıtla #31 : 6 Şubat, 2010 - 00:51 »

INT sadece bilgiyi mi içeriyor?

These Principles are themselves derived from the One True Axiom, the combination of all Truth, all Love, and all Courage, which is Infinity.

Lestat
Qellian
Expert

XP: 191

Gecenin büyüsü...

« Yanıtla #32 : 6 Şubat, 2010 - 07:37 »

Wis konusunda Türklider'e katılmakla birlikte diyebilirim ki, elbette Int sadece bilgiyi göstermiyor dnd'de... Türklider'in de dediği gibi 'genelde bilgi bazlı' kullanıyorsun. Knowledgeler örneğin vs...

Ama örneğin 4e'de bir kural var (ki bunu kendi oyunlarımda house rule olarak kullanıyorum 3.5'ta ve 3.75[pathfinder]'de) o da şu: Dodge Armor'a Dex yerine eğer daha büyükse Int ekleme kuralı. (düşmanın yapacağı hamleleri çok daha önceden düşünüp yüzlerce kombinasyon falan oluşturarak daha bi rahat kaçınıyorsun misal)

Yeri gelmişken sevdiğim 4e'den house rule yaptığım diğer kurallarsa saveler
Fort'a con yerine, con veya str (hangisi büyükse) ekletiyorum
Ref'e dex yerine, dex veya int (hangisi büyükse) ekletiyorum
Will'eyse wis yerine, wis veya cha (hangisi büyükse) ekletiyorum örneğin...

3.5e'de normalde bunları yapmanı sağlayan featler zaten var ancak onları aradan çıkartıyorum işte. Bir de dodge ac olayını koyuyorum mis gibi...

"Biz ölümsüzüz. Önümüzde bilincin takdir edemeyeceği ve ölümlülerin pişmanlık duymadan tadamayacağı zenginlikler var. Tanrı öldürür biz de öldürürüz; O zengini ve fakiri fark gözetmeden alır, biz de alırız. Tanrının hiç bir yaratığı bizim kadar yakın değildir, bizim kadar benzemez O'na. Cehennemin kokuşmuş sınırlarına hapsolmadan, O'nun bütün krallıklarında gezinen karanlık melekleriz biz."
Türklider
Darkness
Adept

XP: 14

Kişisel

« Yanıtla #33 : 7 Şubat, 2010 - 09:59 »

INT d&d'de hafıza kuvveti ve işlem gücünü temsil ediyor. Bu bildiklerini düzgün bir wisdoma sahip olmadan işleyip faydalı kullanamazsın örneğin. Hatta biraz eski bilgi ama mantığını anlatır sanırım; 2nd Editionda Necromancer olmak için yüksek intelligence dışında bir de yüksek wisdom (17'ydi sanırım) lazımdı çünkü ölümün tehlikeli güçleriyle muhattap olmak için sadece zeka değil, bunu ustaca ve dikkatlice kullanacak farkındalık da lazımdı. Ölüm bariyerlerini aralarken bunu ölçülü yapacak içsel ayara ihtiyaç var her türlü gibi bişidi.

Saygılarımla...

Buradayım.

NOT:Aksini belirtmediğim sürece FRP ile ilgili konuşmalarım D&D ile ilgilidir
Faith is purest when it is unquestioning
An open mind is a fortress with its gates unbarred and unguarded.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: